Ανάγκη για εποχικό προσωπικό καθαριότητας ο Δήμος Χίου

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, εξετάστηκε ένα από τα ημερήσια θέματα της διάταξης που αφορούσε την πλήρωση θέσεων για τις ανάγκες καθαριότητας της χιώτικης κοινωνίας. Το θέμα αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα και φαίνεται ο προγραμματισμός των προσλήψεων εποχικού προσωπικού να λαμβάνει θετική τροπή. Το προσωπικό καθαριότητας θα επέλθει από τα ανταποδοτικά τέλη, ενώ σε λόγο του, ο αρμόδιος διευθυντής κ. Γαϊτάνος τόνισε την έλλειψη που υπάρχει και την ανάγκη για πρόσληψη περισσότερου εργατικού δυναμικού, καθώς οι τοπικές κοινότητες του νησιού χρήζουν καθαριότητας, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που θα αυξηθεί η παραγωγή απορριμμάτων  θα πρέπει να υπάρχει αρκετό προσωπικό ώστε να διαφυλάσσει την «υγιεινή» του περιβάλλοντος. Ακόμη, ο αρμόδιος διευθυντής της υπηρεσίας, έκανε λόγο και για την συνταξιοδότηση αρκετών υπαλλήλων οι οποίοι λόγω χρόνιας μονιμότητας, με αποτέλεσμα τη δυσκολία περεταίρω απαιτούμενων προσλήψεων. Συνεχίζοντας, διευκρίνισε πως η υπηρεσία καθαριότητας, στηρίζεται κατά αποκλειστικό λόγο στην ύπαρξη εποχικών υπαλλήλων, οι οποίοι λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, θα δύναντο να εργαστούν από τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στον αντίποδα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σκούφαλος επεξήγησε πως συνεχίζεται η απαγόρευση εποχικών προσλήψεων, η οποία οφείλεται στους μνηνονιακούς νόμους, παρά την έξοδο της χώρας από αυτά, ενώ ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Μυριαγκός στο λόγο του φάνηκε να υποστηρίζει τη πλήρωση κενών θέσεων προσωπικού, με τις επερχόμενες συμβάσεις μεταξύ ιδιωτών, καθώς όπως λέει, θα δοθούν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Εν τέλει, ο προγραμματισμός προσλήψεων εποχικού προσωπικού, υπερψηφίστηκε από τη πλειονότητα του δημοτικού συμβουλίου, και κατά αυτή τη διαδικασία προβλέπεται η πρόσληψη 9 οδηγών, 2 μηχανοτεχνιτών, 1 οδηγού Δ΄κατηγορίας και 25 εργατών καθαριότητας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.